|
Woda jest jednym z podstawowych składników piwa. Smak piwa zależny jest od ilości wodorowęglanów w wodzie. Niezbędna jest regulacja twardości węglanowej w celu zapobiegania korozji. Dodatkowo wymaga się, aby woda używana do mycia i płukania CIP (Cleaning In Place) także była odpowiednio przygotowana.
Woda procesowa
Uzdatnianie wody dla produkcji piwa zwykle składa się z modułu filtracji ciśnieniowej, dekarbonizacji, korekty pH i filtracji na węglach aktywnych. Stacje te spełniają także wymagania dla procesów CIP.
Bezpieczeństwo i smak
Prawidłowo dobrany ciąg technologiczny gwarantuje, że finalny produkt, jakim jest piwo, będzie się odznaczał dobrym smakiem. Wybierając Eurowater jako konsultanta technicznego i dostawcę urządzeń można być pewnym, że za konkurencyjną cenę uzyskacie Państwo wysokiej jakości, niezawodne urządzenia.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą listą referencyjną.
|
|
 |
Kompletna stacja uzdatniania wody składająca się z desorbera ze stali kwasoodpornej i filtra ciśnieniowego o wydajności 20 m³/h. Stacja ma na celu usuwanie metanu i siarkowodoru oraz redukcję żelaza, manganu i amoniaku. |
|