Uzdatnianie wody jako składnika produktu

Jakość wody używanej jako składnik ma kluczowe znaczenie dla finalnej jakości produktu.

Woda wysokiej jakości 

Nawet najwyższej jakości woda pitna może powodować problemy, gdy jest używana bezpośrednio w produkcie. Woda używana jako składnik produktu w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym musi być zupełnie pozbawiona niepożądanego smaku, zapachu, zabarwienia i zanieczyszczeń.

Każdy system uzdatniania wody EUROWATER jest dokładnie dopasowany do zastosowania dla uzyskania wymaganej jakości wody składnikowej.

Koncepcja produktu

Usuwanie soli bez użycia chemikaliów

Sole nieorganiczne i humus są usuwane za pomocą filtracji membranowej w stacji odwróconej osmozy. Metoda ta pozwala na uzyskanie wody wysokiej jakości bez użycia chemikaliów przy minimalnym wpływie na środowisko.

Przeczytaj więcej o stacjach odwróconej osmozy 

 

Eliminacja bakterii poprzez dezynfekcję UV

Bakterie, wirusy, algi i grzyby zawarte w wodzie mogę zostać całkowicie usunięte poprzez dezynfekcję UV, która niszczy ich DNA. Stacja dezynfekcji UV jest niezbędną barierą bezpieczeństwa dla wody używanej jako składnik produktu. 

Zobacz stacje dezynfekcji UV

 

Stacja odwróconej osmozy o higienicznej konstrukcji

Higieniczna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 316L zapewnia niskie ryzyko rozwoju mikroorganizmów. Stacja może być dostarczona z modułem czyszczenia CIP. Gwarantuje to bezpieczną i niezawodną pracę przy produkcji wody zdemineralizowanej używanej jako składnik produktu.

Zobacz stacje odwróconej osmozy

 

Jak możemy ci pomóc?

Nasi specjaliści chętnie odpowiedzą na twoje pytania na temat uzdatniania wody.

keyboard_arrow_up